FMK manufaktur skapar väskor och smycken för dig som vet vad du vill ha, som inte vill kompromissa och som värdesätter personlig stil. Väskor och smycken som du älskar och använder år efter år.

FMK manufaktur handlar om att inte kompromissa med det som är viktigt, hantverk, design, material, kvalitet och service. FMK manufaktur handlar om hållbarhet, om att se helheten och delarna, om att visa omsorg om djur, natur och människor. FMK manufaktur handlar om bärbar och funktionell stil som också är uttrycksfull och personlig.

Fakta

Frida Karlsson

FMK manufakturs textil- och lädervaror designas och skapas för hand av Frida Karlsson i en liten ateljé i Västerbotten. Materialen som används är linnetyger vävda i Sverige och svenskt vegetabiliskt garvat läder. All tillverkning sker efter beställning och enligt kundens val. Försäljning sker exklusivt via onlinebutiken på fmkmanufaktur.se.

FMK manufakturs ateljé är vackert belägen 15 minuter från Umeå. Du är välkommen att besöka ateljén efter överenskommelse. Ring 070-295 24 85 eller mejla frida@fmkmanufaktur.se för att boka ett besök eller för att få svar på dina frågor.

Hållbart

Vad vi gör och vad vi köper påverkar inte bara oss själva, utan också vår omvärld och vår framtid. För mig är hållbarhet alltid en utgångspunkt och något som aldrig får hamna i skymundan. Att arbeta hållbart innefattar att aldrig känna sig färdig med hållbarhetsarbetet utan att ständigt tänka på möjliga förbättringar.

Läs mer om mina tankar om hållbarhet

Materialen

Ett utmärkt slutresultat kräver material av hög kvalitet. Jag har valt att arbeta med unika naturmaterial som jag älskar och som jag vet kommer bli vackrare med tid och användning. Grunden är miljövänligt naturgarvat nötläder som kommer från svenska djur. Fodret i väskorna är vävda linnetyger.

Läs mer om materialen